Anne Marie

 

 

Geen migraine meer.

De homeopathie heeft mij geholpen op vele wijzen waaronder het genezen van chronische migraine en vermoeidheid. Ik voel me nu een stuk energieker en vertrouw weer op de gezondheid van mijn lijf. De homeopathie werkt prettiger dan de medicijnen die zo snel worden voorgeschreven in de reguliere geneeswijze. De homeopathie werkt diep in op de energiebanen en het hormoonstelsel en stimuleert het zelfhelend vermogen tot genezing van lichaam en geest. Daardoor werkt de homeopathie op een duurzame basis. Het is geen kortstondig lapmiddel maar een structurele oplossing.

Dat ik van mijn migraine af ben, is bijzonder. De reguliere geneeswijze gaf geen oplossing. Vele huisartsen, neurologen en ziekenhuizen heb ik bezocht en vele (zware) medicijnen en kuren heb ik geprobeerd. Het hielp niet. De migraine werd alleen maar erger en intenser en nam in frequentie toe. Het was op een gegeven moment zo erg dat ik elke 10 dagen (samenvallend met de hormoonwisseling), 48-52 uur een migraine aanval te verwerken kreeg, volledig uitgeschakeld, zeer pijnlijke hoofdpijnen en hele dagen misselijkheid met spugen.. Elke 10 dagen, jaren lang. Ik heb last van de migraine aanvallen sinds mijn 18e jaar. Het was een gevecht waarmee ik elke dag te maken had. Het was de hoogste tijd om echt de zaak om te gooien en anders te gaan aanpakken. Ik zeg 'had', want na de homeopathie behandelingen ben ik nu van mijn migraine af.

Hoe zag de homeopathische behandeling er voor mij uit; elke 6 a 8 weken had ik een uitgebreid gesprek over de ontwikkeling van mijn lichamelijke en geestelijke klachten. Vervolgens kreeg ik nieuwe middelen mee passende bij mijn genezingsproces. De medicijnen waren opgelost in water in kleine buisjes en ik moest ze schudden en eraan ruiken, met deze wijze van inname kwamen de heilzame stoffen vrij.

De stof zelf werkt bijna ongemerkt zoals je ook op een prettige manier aan een bloem kan ruiken, maar dan zonder de geur en toch merk je verschil. Het heeft effect en dat voel je, maar ik vind het lastig het te omschrijven, het voelde als een sterke stroom energie die door je lichaam gaat zoals ook hormonen kunnen werken.

Ik ben nu 44 en voel me vrij om dingen te ondernemen, af te spreken met vrienden en om weer de uitdaging aan te gaan in mijn werk. Dat is vrijheid. Het voelt heerlijk. Dat is pas fijn. Ik heb meer energie dan in de voorgaande 25 jaar. Ik ben ongeveer 7 jaar met de homeopathie bezig geweest en dat klinkt lang. Maar wat is 7 jaar op 25 jaar? Wanneer je iets in jaren opbouwt, eigenlijk al vanaf mijn vroegste jeugd en het laat sudderen of onderdrukken kun je niet verwachten dat het snel en zomaar weg gaat.

Gonnie van Wijk heeft mij in dit proces behandeld en als klankbord gefungeerd gedurende het gehele genezingsproces. Het is een reis geweest met haltes en avonturen, met verwerkingen en inzichten. Het is fijn om hierbij een goede klik te hebben met je behandelaar. In Gonnie heb ik een warm mens met een open hart ervaren, die de juiste afstand biedt om objectief te kunnen handelen naar de juiste homeopathische inzichten.


Anne-Marie
Amsterdam.

terug naar "Wat de patiënt vertelt..."