Gino

 

 

Geen ijzeren korset meer...

Mijn zoontje Gino wordt al een tijdje behandeld bij de homeopaat voor uiteenlopende klachten, echter vrij plotseling had mijn zoontje een raar uitsteeksel op zijn borst, zijn ribben stonden naar voren. De dokter zei dat hij een verdraaide borstkast heeft met links een flinke uitstulping.

In de volksmond heet het kippenborst en het is een afwijking aan de borstkas waarbij het borstbeen sterk naar voren uitsteekt en waarbij de zijvlakken van de borst en de ribben ingezonken zijn. Waarschijnlijk was dit ook de reden waarom mijn zoontje vaak moe was, er was te weinig ruimte in de borstkast voor de longen om goed te ademen en voor het hart, hij klaagde ook over pijn in de hartstreek.

Een behandeling zou een brace, een soort ijzeren korset of een operatie worden. Ik belde direct de homeopaat om te kijken wat zij kon betekenen voor Gino. De homeopaat zette gelijk andere middelen in en hij kreeg ook tabletjes. Op alle fronten ging het beter, zijn zelfvertrouwen nam toe, hij groeide flink, en enkele maanden later zei de osteopaat dat het goed ging, er was meer ruimte gekomen in zijn borstkast en zijn hart deed geen zeer meer, ook hoestte hij minder.
Nog weer later blijkt de rechterkant van de borstkast rechter te zijn maar aan de linkerkant was er nog duidelijk een uitstulping. In december, acht maanden later blijkt de borstkast voor 50% verbeterd te zijn en vinden de osteopaat en de chirurg dat een brace niet meer nodig is. Nu twee jaar later is de borstkast zeker met 70% verbeterd en omdat Gino nog in de groei is en de homeopathische middelen blijft gebruiken is de kans groot dat hij zijn uitstekende borst zelf geneest naar de juiste grootte en vorm.

Naast deze duidelijke verbetering is Gino ook enorm geestelijk en lichamelijk gegroeid, hij is weerbaarder, hij is minder angstig en durft meer.
De tijd zal leren of een operatie nog zinvol is, het gaat nu steeds de goede kant op.

terug naar "Wat de patiënt vertelt..."