Maak je keuze in wijsheid en niet uit angst.

Omdat er in Nederland geen vaccinatieplicht is, mag je als ouder zelf de beslissing nemen.

Wil je alle voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen neem daar dan de tijd voor, laat je goed informeren. Baby’s en kinderen kunnen op een later tijdstip ook ingeënt worden. Dit wordt zelfs aangeraden als het kind niet helemaal in evenwicht is.

Het rijksvaccinatieprogramma (RVP) zegt dat het onze kinderen zou beschermen tegen de gevaren van steeds meer ziekten. Maar worden onze kinderen wel gezonder van de vaccinaties?

Neem als voorbeeld de pneumokokkenvaccinatie, waarbij wetenschappers opmerken: ” ware het niet beter de pneumokok als vriend en niet zozeer als vijand te beschouwen “. Door het onschadelijk proberen te maken van bepaalde pneumokokken ontstaan er varianten die mogelijk veel agressiever zijn met een toenemende resistentie voor een aantal veelgebruikte antibiotica.

Met een gezond afweersysteem kan het organisme in harmonie leven met virussen en bacteriën.

Deze algemene weerstand (de natuurlijke immuniteit) is de belangrijkste eerste verdedigingslinie bij elke ziekte.

De specifieke afweerstoffen (de antilichamen tegen een bepaalde ziekte) zijn het resultaat van de geleverde strijd en verschijnen pas als tweedelijnsverdediging. Zij geven een bescherming tegen een hernieuwde infectie met dezelfde verwekker. Als ouder, verzorger kun je op diverse gebieden meehelpen deze algemene weerstand te versterken. Een sterke weerstand helpt om een crisis, zoals ziekte of vaccinatie goed te doorstaan.

De baby krijgt een aanleg mee van de ouders. Deze zogenaamde constitutie (het gestel) bepaalt mede de algemene weerstandskracht.

Klassieke homeopathie is een geneeswijze die het afweersysteem verhoogt. Tijdens een constitutionele behandeling (een aanpak van het gehele gestel) zal het organisme beter in staat zijn vorm te geven aan een gezonde opbouw, vorm en groei van het lichaam, en aan een evenwichtige geestelijke groei, met een verhoging van de algehele weerstand.

 

Het inenten met vaccinaties lijkt zo vanzelfsprekend want je wilt je kind toch beschermen tegen allerlei bedreigende ziekten. De voordelen van het vaccineren lijken zo groot, dat er vaak niet wordt stilgestaan bij de nadelen ervan. Begrijpelijk, want in de voorlichting van het ministerie en gezondheidsinstellingen wordt ontkend dat vaccins ernstige en blijvende bijwerkingen kunnen hebben. Er zou hooguit een stijve arm, koorts of veranderd slaappatroon kunnen ontstaan.

Een onterechte bewering, zo blijkt uit vele praktijkgevallen.

Door het vaccineren kunnen kinderen en volwassenen wel degelijk lichamelijke en emotionele klachten oplopen die verder gaan dan een pijnlijke arm of een dag niet lekker slapen.

Vaccins blijken veel meer bijwerkingen te kunnen hebben dan tot nu toe werd aangenomen.

Het ” post vaccinaal syndroom ” (PVC) is inmiddels een bekend begrip onder ouders die de gevolgen van vaccins willen onderzoeken.

Opvallend veel kinderen schijnen na vaccinaties tekenen te vertonen van gedragsveranderingen en ontwikkelingsachterstanden, geestelijk en/of lichamelijk; genoemd wordt o.a. autisme, ADHD, PDD-NOS met o.a. de volgende kenmerken: stoornis in de concentratie, angstig in sociale situaties en voor veranderingen, een eenzame gesloten indruk, eenzijdige belangstelling voor iets, dwangmatige gedragspatronen, te gevoelig voor indrukken, driftbuien, dingen kapot willen maken, onhandige stijve motoriek, rusteloosheid, en verder o.a. de mogelijke klachten van een allergie, benauwdheid eczeem, oorontsteking, chronische neusloop.

Het zijn slechts enkele voorbeelden, de lijst van mogelijke bijwerkingen is echter langer.

 

  •     Ethyleenglycol (is een antivries)
  •     Fenol (is een desinfectans)
  •     Formaldehyde (hiermee wordt het toxide gif) dat de difterie en tetanus bacterie uitscheidt onschadelijk gemaakt, zodat het vaccin gebruikt kan worden
  •     Aluminium
  •     Thimerosal (bevat kwik)
  •     Neomycine (kan allergische reacties geven)
  •     Streptomycine (kan allergische reacties geven)
  •     Kippenei-eiwit. Dit komt voor in vaccins waarvan het virus op kippeneieren wordt gekweekt, zoals het griepvaccin.
  •     Sporen van antibiotica

 

De mogelijke gevaren van de vaccins.

De schade ten gevolge van vaccinaties blijkt veel groter dan de meeste mensen vermoeden. Het gaat dan niet alleen om de nadelige effecten die binnen drie dagen na vaccinatie ontstaan (de termijn die de meeste gezondheidszorginstanties hanteren), maar juist eerder om de klachten die zich pas na weken of zelfs na enkele maanden na vaccinatie manifesteren. Het zogenoemde Post-Vaccinaal Syndroom (PVS).

Als de juiste middelen worden ingezet die het zelf genezend vermogen van het organisme versterken en het lichaam helpen gifstoffen te verlaten dan zal het afweersysteem toenemen. Hoe sterker het gestel, hoe eerder het kind ongeschonden door schade van buitenaf heen komt. Het is raadzaam om vooraf aan medicijnen de algehele weerstand bij uw kinderen te verhogen met homeopathische middelen die specifiek bij uw kind passen.

Het versterken van het afweersysteem kan kort na de vaccinatie plaatsvinden, maar óók als de vaccinatie al lang(er) geleden gegeven is, zelfs bij volwassen op leeftijd. Als je veel gereisd hebt kunnen er ook bepaalde klachten tijdens of na een reis zijn ontstaan door een mogelijke belasting van vaccins en andere medicijnen.

De kracht van de homeopathie schuilt in het behandelen van de oorzaken van klachten. Een homeopathisch geneesmiddel pakt de diepere energetische verstoringen in het lichaam aan.

Met specifiek gerichte middelen kan het organisme geholpen worden de mogelijke gevolgen van vaccinatieschade te beperken en worden tegelijkertijd de individuele c.q. constitutionele symptomen behandeld door het zelf genezend vermogen te versterken; de kracht van het afweersysteem bepaalt of een snee in de vinger mooi en snel geneest of dat het gaat ontsteken met een mogelijke verspreiding van de ziekteverwekker in de bloedbaan.

De biografie van het kind en de volwassene kan door meerdere incidenten, veelvuldig medicijngebruik: antibiotica, cortisonen, pijnstillers, hormonen, behoorlijk belast zijn en dan zullen er meerdere lagen bekeken en behandeld moeten worden.

Lees meer over vaccinaties op:

http://www.verontrustemoeders.nl/

http://www.fonteine.com/gardasil.html

http://www.earth-matters.nl/20/vaccinaties/

http://www.nvkp.nl/

Vaccinaties: informeer je goed, voordat je het doet! – Karel en Carolin van Huffelen

Stop met die vaccinaties.

Autisme voor 70% veroorzaakt door vaccinaties!

Boeken die u verder helpen in uw kennis over vaccins.

Vaccinaties doorgeprikt – informeer je en kies dan het beste voor jouw kind – Auteur: Tineke Schaper

Wat je niet verteld wordt over vaccinaties – Aanvullende Informatie, Die De Overheid Is Vergeten – Auteur: Anneke Bleeker

Baarmoederhalskanker – hPV-vaccins als een ‘deus ex vagina’ – Auteur: D. Röver

Op je gezondheid! – hoe geest, ziel en lichaam gezond te houden in een bedreigde wereld – Auteur: H.C. Moolenburgh