Dan

Sinds ruim 8 jaar kom ik met de kinderen bij Gonnie.
Wat er op die reis is geheeld en gegroeid is onnoemelijk veel.
Afgelopen winter zaten we met mijn zoon van 9 in een moeilijke periode. Zijn energie was naar binnen gekeerd, zijn hoodie altijd zo ver mogelijk over zijn hoofd getrokken, zijn lichaamshouding in elkaar gedoken en zijn antwoorden kort en onverstaanbaar.
Op de vraag "Hoe voel je je?" haalde hij z'n schouders op of zei hij niets. Hij verveelde zich en leek langzaam maar zeker te vergroeien met zijn iPad. School was stom, hij voelde zich heel alleen, weinig vriendjes en weinig energie en nauwelijks initiatief.
Tegen Gonnie vertelde ik dat hij doods voelde, alsof hij de levenloze leegte werd ingezogen. Ik was bang dat hij in een depressie terecht was gekomen.
Als ik met mijn zoon sprak, vertelde hij ook over het donker van binnen en dan gingen we samen het donker, de somberte, verkennen en woorden geven.
Hij voelde zich begrepen maar het donker werd er niet minder van. Hij kreeg nieuwe middelen van Gonnie, middelen die hij nooit eerder had gehad. Al na twee dagen ging zijn hoofd weer wat omhoog. De schouders iets rechter en na een week de hoodie af.
Daarna gebeurde er iets wonderlijks. Hij ging weer grappen maken en lachen. Er kwam een gigantische creatieve stroom op gang. De soldeerbout kwam tevoorschijn en de tekendoos ging open en nooit meer dicht.
Ik heb m'n kind weer terug, zijn zelfvertrouwen is geen issue meer, nog steeds weinig vriendjes maar de eenzaamheid is weg en de ideeënstroom met initiatief is gebleven.
Hij loopt rechtop, kijkt mensen weer aan, is gaan lezen i.p.v. wegduiken in schermen.
Hij vertelt verhalen en de antwoorden blijven kort en krachtig, maar met helderheid en vrolijkheid. De snelheid waarmee de verbetering inzette, kwam onmiskenbaar door de homeopathische middelen.
Sommige verbeteringen hadden meer tijd nodig en soms moet je goed kijken om de groei waar te nemen omdat het dieper ligt. Wat me vooral zo'n hoop gaf is dat je met de goede middelen altijd weer naar een correct evenwicht kan terugkeren en het (psychisch) lijden van kinderen echt kan verzachten.E., moeder van B.


Begin dit jaar werd bij mijn zoontje van 5 een vergrootte neusamandel vastgesteld, waardoor hij ook vocht achter zijn oren had. Het korte advies van de KNO-arts was: neusamandel eruit en buisjes in de oren.
Dat vond ik nogal wat. In overleg met mijn huisarts koos ik ervoor eerst met homeopathie aan de slag te gaan. Amandelen knippen kan altijd nog.
We zijn nu een paar maanden verder en ik ben net bij de KNO arts geweest. De amandel is niet meer vergroot en het vocht is achter de oren vandaan, er is geen enkele reden voor een ingreep!! Mijn zoontje snurkt ook niet meer en kan weer beter horen.
Maar daarnaast was het opvallend wat voor groeispurt hij doormaakte op zowel fysiek als mentaal vlak nadat we gestart waren met homeopathie.
Telkens als we in dit traject nieuwe middelen kregen, gebeurde dit weer, hoewel de eerste keer het verschil het grootst was.
Mijn zoontje is altijd een blij ei geweest, maar de homeopathie heeft hem ondersteund in het beter omgaan met emoties. 
Waar hij er eerder in kon blijven hangen (boosheid of verdriet), lukt het hem nu sneller te schakelen. Zijn blijmoedige karakter komt nog meer tot zijn recht.
Gonnie is kundig, je voelt haar ervaring door alles heen.Eliane


Begin mei 2023 (Bevrijdingsdag) ontmoette ik Gonnie in haar praktijk.
Ze maakte een compleet en haarscherpe analyse van mijn huidige gezondheid (mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel).
3 dagen later ontving ik de natuurlijke geurbuisjes thuis.
Elke ochtend rook ik eraan, voor 4 maanden lang. Ik straal van binnen en van buiten.
Ik voel mij geaard, liefdevol en zelfverzekerd.
Mijn leven stroomt: ik durf meer, maak mijn eigen keuzes, voel mij wijs en innerlijk volledig in balans.
Gonnie is een zegen!
Marieke

Ik kwam in eerste instantie bij Gonnie met mijn 14 jarige kind, die mentaal was vast gelopen. Toen ik Gonnie aan het werk zag, wilde ik zelf ook bij haar in behandeling. Mijn grote thema was het zoeken naar de juiste balans tussen mijn privéleven en (de passie voor) mijn werk. Ondanks verschillende coachingstrajecten, cursussen en retraites in de voorgaande jaren, waarin ik vele inzichten opdeed, lukte het me niet om deze te integreren en in rustiger vaarwater te komen. Het waren ‘rationele’ pogingen om iets te veranderen.

Gonnie bereikte mij met haar holistische behandeling op een dieper energetisch niveau, waardoor ik niet alleen verstandelijk begreep wat ik nodig had, maar daar innerlijk ook werkelijk naar transformeerde. Geldingsdrang, controle en onrust zijn vervangen door vertrouwen, verbinding en ontspanning. Ik heb mijn prioriteiten op orde en heb mijn balans gevonden.Susanne


Gonnie gaf me een recept van natuurlijke middelen die mijn hart opende, mijn eigenwaarde versterkte en me hielpen om maat te houden met alcohol. En dat heeft gewerkt! Al in de eerste week voelde ik me blijer, ik had meer energie en regelmatig voelde ik hoe geluks golven door mijn systeem stroomden. Echt heel bijzonder! Ook in contact met anderen merkte ik dat ik veel empathischer was, ik voelde letterlijk met de ander mee. Zo mooi om die verbinding nu echt te ervaren. Zelfs bij een tv serie leefde ik mee en voelde ik hoe emoties kwamen opzetten. Daarnaast ben ik in verschillende situaties gaan staan voor mijn waarden en grenzen. Waar ik vroeger conflictmijdend en veel te flexibel was, stond ik nu als een huis en kon ik mijn standpunt heel helder en stevig verwoorden. Dat voelde zo ontzettend goed en krachtig! Het houdt nu al werken aan en ik voel me tevreden, kalm en tegelijkertijd enthousiast over mijn nieuwe zelf. En het lukt zonder moeite om maat te houden met de drank, ik heb het niet meer nodig om te kunnen voelen en dat is zo fijn!

Ik kwam bij Gonnie met de volgende klachten: Het lukte me niet om echt bij mijn gevoel te komen, wat een afgevlakt gevoel gaf en het lukte ook niet om echt verbinding met mezelf en met anderen te voelen. Behalve wanneer ik dronk, dan voelde ik liefde stromen, voelde ik me verbonden en wilde ik het liefste iedereen knuffelen. Dat regelmatig uit de bocht vliegen met drank brak me op.Lowie

Gonnie heeft mij onwijs geholpen met haar homeopathische geneeskunst.
Voordat ik haar middelen gebruikte, zat ik constant in mijn hoofd, werd ik constant afgeleid door alles wat ons wordt aangeboden in de huidige 20e eeuw.
Als twintigjarige man zijn er zoveel verwachtingen, is er zoveel afleiding en zoveel om jezelf mee te vergelijken.
Door de middelen van Gonnie heb ik mezelf weer helemaal mogen terugvinden, mijn zelfvertrouwen heb ik ook teruggevonden en het lijkt wel alsof het universum mij dagelijks laat weten dat ik op het juiste pad zit.
Ik heb alles uit het verleden kunnen loslaten waardoor er weer kostbare ruimte is gekomen voor nieuwe ervaringen, nieuwe mensen en vooral voor me nieuwe en echte zelf.
Dit allemaal door de klassiek homeopathie.
Zeker een aanrader als alternatief voor de pilletjes en medicijnen die alles alleen maar onderdrukken en niet helpen.
Kim


Ik ben heel blij dat ik door mijn broer werd geattendeerd op Gonnie. Hij en zijn hele gezin gingen er heen en ik hoorde veel positieve verhalen. Dus de keuze was snel gemaakt.
Ik en mijn beide kinderen gingen er ook heen. Nu, een aantal maanden later, voel ik een groot verschil. Ook bij mijn kinderen is veel veranderd.
Een aantal voorbeelden waar we tegenaan liepen waren: veel bloedneuzen, hooikoorts, wagenziekte, onzekerheid, haaruitval, rugpijn, een erge dip rond mijn menstruatie. Dit allemaal, en nog meer, is allemaal verholpen.
Ook heb ik mijn kinderen laten ontstoren van de kindervaccinaties. Op lichamelijk vlak zijn er veel dingen opgelost maar ook op psychisch gebied zijn we allen enorm gegroeid.
Ik ben Gonnie erg dankbaar, en buiten dat, is ze een erg fijn persoon om mee te praten.
 Anneloes


Afgelopen jaar heb ik in 6 sessies met gonnie gewerkt aan mijn astmatische klachten. Waar de dokters allemaal zeiden dat dit een chronische aandoening was waar ik mijn hele leven last van zou hebben en ik medicatie nodig zou hebben om hiermee om te kunnen gaan, bracht gonnie me een welkom ander perspectief.
Ik leerde inzien hoe mijn lichamelijke (astmatische) klachten onder andere samenhingen met de manier waarop ik met mijn emoties om ga.
Gonnies doortastende manier van vragen stellen, directe manier van observaties delen en grote mate van kennis over homeopathie maakten dat ik erg fan ben geworden van haar aanpak.
Ik heb veel over mezelf geleerd en het belangrijkste is nog wel, mijn astmatische klachten zijn zo goed als weg.
En als ik het weer eens benauwd heb kan ik snel zien waar het door komt.
Bovenal heeft het me vertrouwen in mijn eigen lichaam en in de natuur gebracht, waardoor ik weet dat als ik weer lichamelijk ergens last van krijg ik het op een natuurlijke manier kan behandelen.
Gonnie, bedankt voor alles! Anneloes.Ruby


Het medicijn heeft heel goed gewerkt

Het medicicijn van calendula heeft enorm goed geholpen!
Mijn zoon was in maart geopereerd aan zijn hoofd in het ziekenhuis en na een week kwam er een infectie in de wond te zitten.
Vanaf toen werd het een drama van hechtingen losmaken, hypergranulatie in de wond en continue spoelen en korsten eraf halen.
Een heel stuk van zijn haar viel ook uit rondom de wond.
We waren echt een beetje ten einde raad. Met het medicijn dat Gonnie voor ons gemaakt hebt zagen we het al na 2 dagen verbeteren en nu zit er twee weken later nog maar een klein korstje op en is de wond droog en ziet er goed uit.
Als we dit eerder hadden gebruikt dan was ons een hoop ellende bespaart gebleven. We zijn er heel erg blij mee!Clarissa


Al eerder had ik rug/heuppijn, de eerste en heftigste keer 20 jaar geleden. Ik kon niet lopen zonder fiets in mijn hand, zoals met  een looprek. Huisarts en fysiotherapeut hadden het over het SI gewricht. Toen der tijd ging het over met  Cranio sacraaltherapie Nadien nog enkele keren last, dat je dus niet kunt lopen bijna, was flink kreupel.
En nu begon ik de klachten weer te krijgen. Het begon op een donderdag, lichtjes, de dagen daarna flink last. Ik voel me een 80 jarige.  Het ebte wel wat weg, om na een dag of 10 weer terug te komen. Ik ben naar de homeopaat gegaan. Ik krijg een middel en begin direct. De volgende ochtend is het al flink minder, ik merk dat het beurse gevoel zich verspreidt en doortrekt naar de knie, en ook naar de andere heup, niet heel sterk. De dag daarna helemaal weg, echt soepel. Niet eens een krakkemikkig gevoel meer. Zo blij.. yeah!Susanne

Vrijwel alles heb ik geprobeerd om van mijn depressieve gevoelens en lage zelfbeeld af te komen. Toen Gonnie zei dat ze me daarbij kon helpen werd ik emotioneel, een combinatie van opluchting en ongeloof, maar nu zes weken later kan ik zeggen dat ze gelijk had. ik voel me lichter, vrolijker, zelfverzekerder en het mooiste van alles: ik voel zelfliefde stromen in mijn hart. Heel dankbaar!

Ik kwam bij Gonnie voor mijn overgangsklachten. Vrijwel direct na het starten van de behandeling sliep ik weer hele nachten door, had ik geen opvliegers meer en zat ik emotioneel veel beter en stabieler in mijn vel.Patrick

Dank voor je hulp Gonnie!

Met Gonnie's hulp heb ik meer balans gevonden en ben ik me bewuster geworden wat angst voor afwijzing van anderen met mij doet. Ik neem mezelf nu serieuzer en daardoor nemen anderen mij serieuzer. Met name in situaties waar ik van mening verschil met anderen.  
Door meer innerlijke balans is tevens mijn astma medicatie drastisch verminderd.Ghislaine

Bij haar voedle ik me echt gezien.

De homeopathische middelen hebben ervoor gezorgd dat ik weer vol in het leven sta; weerbaar, energiek, krachtig en in diepe verbinding met m'n gevoel. Het is moeder natuur geweest die me terugbracht bij mezelf. In dit helingsproces heeft Gonnie van Wijk me geweldig ondersteund. Bij haar voelde ik me echt gezien.Anisha

Ik lach het leven weer toe

Slechts ruim een jaar geleden ben ik op consulten geweest bij Gonnie. Ik ben van een vrouw die in rondjes draaide verandert in een vrouw die verlost is van haar verleden(s), bij haar licht en liefde kan komen op dagelijks niveau. Dit maakt een wereld van verschil. Er zat onder andere iets destructiefs in me, zo diep, dat het me bleef overheersen. Nu is dat voorbij. Ik lach het leven weer toe en dus lacht het leven mij weer toe. Gonnie heeft me consciëntieus, grondig en in diep contact met wat er in me gaande was, begeleidt. Dank je wel Gonnie! Dank je wel, klassiek homeopathische middelen! Het ga me goed! ;-)Petra

Beter dan voor mijn burn-out

Ik kwam met een vette burn-out en na de behandeling was ik beter dan voor mijn burn-out. Ik ben emotioneel evenwichtiger en voel me sterker en krachtiger geworden en heb meer contact met mezelf. Voor mij een hele mooie verandering!Dyenne

Ik ben meer geaard en meer mijzelf dan ooit


Iets in mij gaf disbalans aan, een altijd onrustige huid was in de eerste instantie de reden waarom ik bij Gonnie naar binnen stapte. Op een doortastende en directe, maar zeer prettige manier - weet zij iets wat diep van binnen zit, met de juiste middelen, naar boven te halen en op te lossen. Ik lees en werk veel met de wijsheden van Lao Zi, wijsheden waarbij je pure ware zelf zijn een van de belangrijkste lessen is, en waarbij je leert dat de natuur je alles geeft wat je nodig hebt. Gonnie heeft mij hierbij een handje geholpen - ik ben meer geaard en meer mijzelf dan ooit."Ghislaine

Ze straalt weer en dat is goud waard


"Mijn dochter (10 jaar) zat al een tijdje niet lekker in haar vel. Haar ooit zo vrolijke, grappige en hartelijke kant leek verdwenen. In plaats daarvan zag ik een in zichzelf gekeerd meisje, zonder zelfvertrouwen of eigen willetje. Ze had last van boosheid die ze niet kon uiten en overgewicht. Daarnaast leek ze vatbaar voor alles van buiten wat betekende om de haverklap ziek of onder de huiduitslag. Ik herkende mijn meisje niet meer, en wist niet hoe haar te helpen.

Een vriendin wees me toen op homeopathie. Dat sprak mij vooral aan omdat er op een andere manier naar klachten wordt gekeken. Zo kwamen we bij Gonnie terecht, die al tijdens het eerste gesprek op doortastende wijze verbanden wist te leggen. Zo wees ze op de verstoring in het natuurlijk groeiproces die kan ontstaan als gevolg van antibioticumkuren en vaccinaties. Al haar ogenschijnlijk onsamenhangende klachten lieten zich duidelijk verklaren én er was - tot mijn grote opluchting - een eenvoudige oplossing voor.

Haar weerstand en weerbaarheid werden aangepakt met behulp van natuurlijke middelen. Dat zat verpakt in kleine flesjes waar ze iedere dag even aan mocht ruiken. En dat werkte. Langzaam maar zeker bloeide ze op en kwam haar vertrouwde aard weer tevoorschijn. Nu - 6 maanden later-, zijn al haar klachten nagenoeg verdwenen. Haar zelfvertrouwen is gegroeid en ze is veel assertiever geworden. Haar gebit is volop aan het wisselen en haar gewicht neemt gestaag af. Ze straalt weer en dat is goud waard!"Michael

Door de behandeling bij Gonnie keerde al snel mijn energie en levensvreugde terug


"Door de behandeling bij Gonnie keerde al snel mijn energie en levensvreugde terug". Ik kwam weer dichter bij mezelf en kan mijn zgn. "problemen"  nu bijna moeiteloos aan.

"Je doet het zelf samen met moeder natuur”, zegt Gonnie dan in alle bescheidenheid, maar zonder haar buitengewone expertise, was ik nog ver van huis geweest. Ik ben haar dankbaar en zal de mooie weg van de klassieke homeopathie zo veel mogelijk blijven volgen."Nael

Ik kwam bij Gonnie via een kennis, die stuurde me naar haar omdat ik een zoon van 8 WK had die net de eerste vaccinatie had  gehad DKTP en Hib en Hep B pneumokokken.


8 uur na de vaccinatie begonnen de problemen van hard huilen over strekken naar achteren, kreunen, hoge koorts en op een gegeven moment slap hangen met blauw worden rondom zijn mond.

Paniek en hup naar de eerste hulp, die stuurde ons naar huis met niks aan de hand.
De koorts nam op een gegeven moment af na 3 dagen maar toen ging het over naar hard krijsen, over strekken naar achteren met zijn hoofd en zware slijm klachten waardoor hij bijna niet kon ademen, me niet aankeek maar me van hem weg duwde.
Dit duurde 3 weken lang, dag en nacht. Toen belde ik Gonnie op “kunt u me zoon alstublieft helpen want het gaat niet goed met hem”

Ik kon gelukkig de volgende ochtend terecht met hem. Zij heeft toen de tijd genomen om alles over me zoon en onze voorgeschiedenis te weten te komen. Zij heeft toen 4 middeltjes op gestuurd, die kreeg ik binnen 1 dag en ik ben toen gelijk begonnen in de ochtend en ik merkte gelijk in de avond dat hij me weer ging aan kijken en het leek net of hij met zijn ogen zei “dankjewel mama dat je me nu helpt”.

Na 24 uur stopte hij met krijsen en gaf zich aan me over en ging echt weer tegen me aan liggen.
Na 72 uur waren de slijm problemen over en keek hij me aan en lachte weer naar me.
Ik had me zoon weer terug zo als hij in de wereld kwam; heel nieuwsgierig lachend naar iedereen, met een goed eet- en slaap ritme.
Ik ben Gonnie zo dankbaar dat we zo snel terecht konden bij haar en dat ze me zoon beter heeft gemaakt.Woud

Een ware metamorfose.


Gedurende het jaar dat Gonnie mij behandelde heeft zich een ware metamorfose voorgedaan:
ik slaap veel beter...
ervaar nagenoeg geen angst meer...
ben veel beter gegrond (geaard) in mijn lichaam waardoor ik veel rustiger en relaxter ben: want ik zat vroeger alleen maar in mijn hoofd.
Daardoor ben ik veel beter geconcentreerd op de dingen om me heen en toch minder gevoelig voor verstorende prikkels.
Daarnaast heb ik veel betere keuzes kunnen maken wat ik nu echt wil met m’n leven en zie ik de dingen veel scherper dan voorheen omdat ik eerst zo onrustig was.

Daardoor heeft homeopathie de kwaliteit van mijn leven in aanzienlijke mate verbeterd. Gonnie heeft zich laten zien als een zeer vakbekwaam homeopaat. Ze luistert goed, is prettig in de omgang en weet steeds op zeer professionele wijze de juiste middelen voor te schrijven. Ik spreek hierbij mijn dank uit voor het werk van Gonnie en zij verdedigt naar mijn ervaring met vlag en wimpel de verdiensten van de homeopathie.’’Chloë

Haar klachten begonnen rond haar 1e verjaardag


De klachten bestonden uit huilen tijdens het poepen. Ze werd helemaal rood en moest flink drukken. Soms kwam de poep en soms ook niet. Als de poep er wel uitkwam was het een poepdrol. De ontlasting was te stevig, waardoor ze moeite had met poepen en ook duidelijk pijn had. Ik had het idee dat de frequentie van de poep langer was dan voorheen en dat ze de poep ophield door de pijn.
Na het gebruiken van de homeopathische middelen merkte ik na 2 1/2 week verschil aan het gedrag van Chloë en haar ontlasting.
Als Chloë moest poepen kwam ze bij mij staan en hield ze zich vast aan mijn benen. Dit deed ze om meer kracht te kunnen zetten bij het poepen.
In alle stilte en in zichzelf gekeerd poepte Chloë zonder te huilen en kennelijk zonder pijn. Het poepen ging steeds beter en soms merkte ik niet eens aan haar gedrag dat ze had gepoept, maar kon ik dit ruiken.  De substantie van de poep veranderde ook. Van een blok poep veranderde de poep in wat meer zachte poep en poept Chloë weer bijna dagelijks of om de dag.
Dankzij de homeopathische middelen poept Chloë gelukkig weer zoals vroeger, zonder pijn. De middelen heb ik zes weken lang dagelijks volgens voorschrift gebruiktKees

Wij konden gewoon niet geloven hoe snel deze druppels werkten.


Kees is 4 jaar en had bij een vriendinnetje in de straat gespeeld en op een trampoline gesprongen.
Daarbij was zijn hoofd te ver naar achter geklapt en had hij zijn nekspier flink verrekt.
Vervolgens is die nekspier helemaal verkrampt geraakt en hield hij zijn hoofd helemaal scheef.
Hij klaagde over pijn, huilde vaak en veel en zag bleek.
We hebben geprobeerd de nekspier wat te masseren, maar ik mocht er niet echt aankomen.
Bij een kleine verkeerde beweging gilde Kees het uit van de pijn, vooral s ‘nachts in zijn slaap was het ook erg pijnlijk.
Met een pittenzak hebben we de nekspier een paar keer per dag warm gehouden.
Na 2 dagen liep Kees nog steeds met een scheef hoofd en klaagde hij nog over pijn.

Kees was al eerder bij Gonnie geweest en kreeg al druppels voor wat anders, dus ik bedacht mij ook nu haar advies te vragen voor Kees zijn nek.
Gonnie vroeg mij diezelfde middag langs te komen om een flesje met een samenstelling van druppels op te halen.
We moesten Kees ieder uur 1 druppel onder zijn tong geven, als het beter zou gaan, de druppels weer afbouwen.

Wij konden gewoon niet geloven hoe snel deze druppels werkten.
Na 3 uur, 3 druppels verder, zat Kees weer met zijn hoofd rechtop.
Ik vroeg hem hoe het ging en hij zei ’Goed hoor mama, ik heb helemaal geen pijn meer!’.
We hebben nog een aantal druppels gegeven die dag, de volgende dag nog 2 en toen was het goed.
Zijn nek is helemaal hersteld en hij heeft geen klachten meer.Jasmijn

Het gaat supergoed met mij


Ik heb naar mijn gevoel mijn “ware ik” teruggevonden!
Ik kan weer super genieten van mijn gezin en vooral van mijn twee dochters!
Ik heb geen angsten meer en mijn zorgen zijn ook stukken minder met betrekking tot mijn jongste dochter.
Ik ben weer twee dagen volledig aan het werk en dat bevalt mij enorm.
Petra is over twee maanden alweer 1 jaar!
Ik voel me echt supertrots als ik bedenk hoe ik er vorige jaar voor stond en nu zo enorm ben veranderd!
Het gaat een stuk beter met alles onthouden maar soms blijft het chaotisch in mijn hoofd... zoals een boodschappen doen enz. Maar dan maak ik nu gewoon lijstjes zodat ik niks vergeet.
Ik heb af en toe nog steeds last van bepaalde afwijzingen van mensen of als er vervelende confrontaties zijn geweest. Dan neem ik meestal de middelen in en dan gaat het weer beter.
Ik laat wel heel veel snel los... vroeger was dat niet ter sprake.Hermelijn


Hermelijn, Van waterwrat tot woedeaanval: wat homeopathie kan doen voor je kids?...
Marianne

Ik ben ook beter gaan slapen, hoef geen bloeddruk verlagende medicijnen meer te slikken.


Al lang had ik last van m'n benen, stijve koude onderbenen en regelmatig heftige kramp. De huisarts kon geen afwijkingen vinden en ook de behandelingen van de fysiotherapeut boden geen soelaas.
Een vriendin van me adviseerde me naar Gonnie te gaan...maar homeopathie is dat iets voor zo'n klacht?
Ik heb uiteindelijk toch een afspraak gemaakt en weet nu dat homeopathie me heel veel heeft gebracht!
Niet alleen mijn benen zijn enorm verbeterd, maar ik ben ook beter gaan slapen, hoef geen bloeddruk verlagende medicijnen meer te slikken.
Ook was ik altijd heel empathisch, veel té empathisch! En ook dat is veranderd, ik voel me in balans! Vorige week hebben we de behandeling afgesloten.
Ik ben heel dankbaar dat homeopathie en daarmee Gonnie op mijn pad zijn gekomen!Marie

Kinderen gaan beter op school, meer harmonie in huis.


Ik kom al jaren bij Gonnie, eerst met de kinderen, later voor mezelf. Ook mijn man heb ik gestuurd.
Het is mijn ervaring dat de homeopathie subtiel en op veel verschillende lagen werkt.
Persoonlijk vind ik de psychologische/emotionele/spirituele laag minstens zo interessant als de lichamelijke, want ja, alles hangt met elkaar samen.
Als je het ene aanpakt, verandert de rest mee.
Dus je kunt wel voor een eczeempje of kalknagel komen, maar het is altijd maar 1 aspect van het grote boeiende geheel dat je bent.
Wat dat betreft, zie ik het ook als een ontdekkingstocht. Wie ben je echt, diep vanbinnen?
Toch maar even concreet: allergieën en eczeem zijn weg en/of hanteerbaar, kinderen gaan beter op school, meer harmonie in huis.
Gonnie is een prettige persoon met kennis, inzicht en een groot gevoel voor humor.S.A Helm

Na het eerste homeopathische consult ben ik me zoveel beter gaan voelen en zoveel meer in mijn kracht gekomen dat ik er een mooi gedicht over heb gemaakt.


Mijn mond ging open en ik durfde te spreken
Bezweken benen kwamen weer tot leven
Wie houdt mij nog tegen mezelf te zijn
Wie houdt mij nog tegen zonder te beven

Hardheid maakt plaats voor zachte woorden
Wonden die zichzelf genezen
Een lichaam is niks waard,
zonder een ziel dat zachte liefdevolle stoten geeft
Onze geest die het lichaam draagt

Nu is het tijd om mezelf te laten zien
Nu is het tijd om te geven
Herbeleef mijn visie en dat wat ik eerder dacht te zien
Een leven waarin je niet hoeft te strevenAnne-Marie

Geen migraine meer.


De homeopathie heeft mij geholpen op vele wijzen waaronder het genezen van chronische migraine en vermoeidheid. Ik voel me nu een stuk energieker en vertrouw weer op de gezondheid van mijn lijf. De homeopathie werkt prettiger dan de medicijnen die zo snel worden voorgeschreven in de reguliere geneeswijze. De homeopathie werkt diep in op de energiebanen en het hormoonstelsel en stimuleert het zelfhelend vermogen tot genezing van lichaam en geest. Daardoor werkt de homeopathie op een duurzame basis. Het is geen kortstondig lapmiddel maar een structurele oplossing.

Dat ik van mijn migraine af ben, is bijzonder. De reguliere geneeswijze gaf geen oplossing. Vele huisartsen, neurologen en ziekenhuizen heb ik bezocht en vele (zware) medicijnen en kuren heb ik geprobeerd. Het hielp niet. De migraine werd alleen maar erger en intenser en nam in frequentie toe. Het was op een gegeven moment zo erg dat ik elke 10 dagen (samenvallend met de hormoonwisseling), 48-52 uur een migraine aanval te verwerken kreeg, volledig uitgeschakeld, zeer pijnlijke hoofdpijnen en hele dagen misselijkheid met spugen.. Elke 10 dagen, jaren lang. Ik heb last van de migraine aanvallen sinds mijn 18e jaar. Het was een gevecht waarmee ik elke dag te maken had. Het was de hoogste tijd om echt de zaak om te gooien en anders te gaan aanpakken. Ik zeg 'had', want na de homeopathie behandelingen ben ik nu van mijn migraine af.

Hoe zag de homeopathische behandeling er voor mij uit; elke 6 a 8 weken had ik een uitgebreid gesprek over de ontwikkeling van mijn lichamelijke en geestelijke klachten. Vervolgens kreeg ik nieuwe middelen mee passende bij mijn genezingsproces. De medicijnen waren opgelost in water in kleine buisjes en ik moest ze schudden en eraan ruiken, met deze wijze van inname kwamen de heilzame stoffen vrij.

De stof zelf werkt bijna ongemerkt zoals je ook op een prettige manier aan een bloem kan ruiken, maar dan zonder de geur en toch merk je verschil. Het heeft effect en dat voel je, maar ik vind het lastig het te omschrijven, het voelde als een sterke stroom energie die door je lichaam gaat zoals ook hormonen kunnen werken.

Ik ben nu 44 en voel me vrij om dingen te ondernemen, af te spreken met vrienden en om weer de uitdaging aan te gaan in mijn werk. Dat is vrijheid. Het voelt heerlijk. Dat is pas fijn. Ik heb meer energie dan in de voorgaande 25 jaar. Ik ben ongeveer 7 jaar met de homeopathie bezig geweest en dat klinkt lang. Maar wat is 7 jaar op 25 jaar? Wanneer je iets in jaren opbouwt, eigenlijk al vanaf mijn vroegste jeugd en het laat sudderen of onderdrukken kun je niet verwachten dat het snel en zomaar weg gaat.

Gonnie van Wijk heeft mij in dit proces behandeld en als klankbord gefungeerd gedurende het gehele genezingsproces. Het is een reis geweest met haltes en avonturen, met verwerkingen en inzichten. Het is fijn om hierbij een goede klik te hebben met je behandelaar. In Gonnie heb ik een warm mens met een open hart ervaren, die de juiste afstand biedt om objectief te kunnen handelen naar de juiste homeopathische inzichten.Judith

Alsof ik voor het eerst tot de kern van mijzelf ben gekomen.


Met een aantal lichamelijke klachten maar vooral angstklachten kwam ik bij Gonnie van Wijk.
Door goede coaching en de homeopathische middelen kwamen we erachter dat een aantal vervelende gebeurtenissen in mijn omgeving in me vast waren komen te zitten - een soort 'schrik'  - wat ik zelf niet kon oplossen. Dit bleek de oorzaak voor heel veel spanning en de daaruit voortkomende lichamelijke klachten.
Door de homeopathie en de goede coaching kon ik loslaten en tot nieuwe inzichten komen die me tot op de dag van vandaag een andere kijk geven op mezelf en vooral ook mezelf in verhouding met anderen.
Ik voel me veel dichter bij mezelf en heb mezelf beter leren kennen. Het voelt 'puur', alsof ik voor het eerst tot de kern van mezelf ben gekomen en beter naar mezelf en mijn eigen gevoel durf te luisteren.
Vooral heb ik ook een aantal pijnpunten in mijn leven los kunnen laten en durf ik meer voor mezelf te kiezen, ook in de omgang met anderen.
Dit brengt ontzettend veel rust en vertrouwen in mijn leven. Dit hele proces betekend heel veel voor me, de homeopathie & coaching hebben me hierin geleid, gesteund en sterker gemaakt.Suzanne

Ik heb door het gebruik van de middelen veel meer rust gekregen


Als jonge moeder met veel ambities, wensen en eisen op het gebied van werk, wonen, mijn relatie en mijn ouderschap had ik constant het gevoel te kort te schieten. Ik voelde me depressief, opgejaagd en ongelukkig. Dat toegeven voelde als een nederlaag, ik hield de schijn op, maar werd daardoor bang om mensen op straat te spreken en was juist kortaf tegen de mensen die dichtbij mij stonden. Ik werd al gecoacht door iemand maar geloofde dat er meer moest gebeuren om me weer in balans te komen. Kennis van mijn probleem had ik namelijk wel, een oplossing leek ver weg. Het was zaak dat ik meer in mijn lijf ging zitten en juist niet zoveel in mijn hoofd. Ik was al eerder bij Gonnie geweest met mijn zoontje en zag grote, positieve veranderingen in zijn welzijn. Ik besloot mij ook door haar te laten helpen met homeopathie.

Het eerste consult bestond uit het inventariseren van mijn problemen en hulpvragen. Ik kreeg meerdere middelen mee die ik de komende acht weken in afwisseling met elkaar mocht gebruiken. Na deze periode had ik weer een afspraak met Gonnie. Ze nam de lijst met klachten erbij die ze de vorige keer had gemaakt en ik bleek van een aantal dingen niet meer te weten dat ik daar ooit last van had gehad. De klachten die langzaam waren ontstaan, waren weer net zo onopgemerkt vertrokken. Dat is blijkbaar wat klassieke homeopathie doet.

Ik heb door het gebruik van de middelen veel meer rust gekregen. Ik kan loslaten, ben niet meer perfectionistisch, ben veel minder boos en opgejaagd. Ik kan meer genieten van het dagelijkse en heb veel minder angst voor dingen die ik niet onder controle heb. Ik vind het weer leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, slaap beter en zie dingen zonniger in. Gonnie heeft echt precies de passende middelen bij me gezocht en de klassieke homeopathie heeft geholpen weer bij mezelf te komen. Ik heb in het tweede gesprek dezelfde middelen mee gekregen in een hogere potentie en mag ze weer in afwisseling met elkaar nemen voor de komende acht weken waarin ze hun werk zullen gaan doen. Naar alle waarschijnlijkheid zal ik over acht weken zo in balans zijn, op zowel geestelijk als lichamelijk niveau, dat het maken van een nieuwe afspraak niet nodig zal zijn.Lex

Hij werd weer vrolijk, letterlijk zonnig


Lex was een jongetje dat angstig en in zichzelf gekeerd was. Op school durfde hij niet aan iets nieuws te beginnen uit angst dat het niet zou lukken, en als iets dan inderdaad niet lukte, liet hij zich gelijk ontmoedigen en wilde het zeker niet opnieuw proberen. Na maanden observeren en testen gaf de school aan dat hij het op een gewone basisschool op deze manier niet zou redden, want zijn ontwikkeling verliep alarmerend langzaam.

Nadat Lex een tijdje homeopathische middelen gebruikte die precies op zijn constitutie paste werd Lex weer het jongetje dat hij in wezen was maar waar hij niet bij kon komen. Hij werd weer vrolijk, letterlijk zonnig, open en behaalde met een betere concentratie en meer zelfvertrouwen goede resultaten op school. Het mooie is dat Lex daarbij gewoon zijn mooie gevoeligheid behield. Lex kan nu weer een tijdje verder en kan zijn energie nu op een positieve wijze gebruiken voor zijn geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.Pauline

Gonnie's methode bracht al snel verandering, dat kwam meteen de sfeer aan tafel ten goede


We klopten aan bij Gonnie van Wijk omdat onze dochter van 9 al een tijd geen interesse in eten had. Hierdoor was aan tafel een machtstrijd ontstaan die wij niet gingen winnen. Verder zag ze er ook wat moe en bleek uit, was enigszins in zichzelf gekeerd en vaak dwars en boos bij het naar bed brengen. Ze was ook aan de kleine kant en leek haar klasgenoten qua centimeters maar niet in te halen. Na een uitgebreide intake, bleek dat er bij Emma waarschijnlijk 'oud zeer' zat op het gebied van hechting en (zelf)vertrouwen. Dit zou stammen uit een periode dat het met mij, als moeder, ook wat minder ging. Hier moest aan gewerkt worden...
Ze kreeg buisjes mee om aan te snuiven. Dit is voor kinderen een makkelijke manier van toedienen. Verder kregen we advies over hoe we de angel uit die vermoeiende 'tafelstrijd' konden halen. We hadden al van alles geprobeerd om haar aan het eten te krijgen; belonen, boos worden, voeren, prijzen en weg sturen. Allemaal tevergeefs.

Gonnie's methode bracht al snel verandering, dat kwam meteen de sfeer aan tafel ten goede. Maar bij homeopathie ben je er dan nog niet. Het hele 'mensbeeld' komt aan bod. Als reactie op de middelen werd Emma wat eenkennig en angstig. Vooral 's avonds. Ze wilde niet bij andere kinderen spelen en kreeg opnieuw de behoefte om bij ons te slapen, het leek erop alsof ze weer even klein wilde zijn en onze bescherming zocht.
Aan deze behoefte zijn we op advies van Gonnie ruimhartig tegemoet gekomen. Niet altijd makkelijk voor ons maar het deed haar duidelijk goed.
We zijn nu zo'n half jaar verder en Emma is erg opgeknapt. Ze heeft een gezonde kleur, is extraverter en gezelliger; ze lacht en kletst meer en toont veel genegenheid. Op school gaat het ook goed en makkelijk. Ze speelt weer bij andere kinderen en heeft plezier in eten en zelfs 'lekkere trek'. Dit viel ook andere mensen op. Ze is zeker 3 kilo aangekomen en al uit diverse kledingstukken gegroeid. Ook in de lengte. En, we hebben een beter en leuker contact met elkaar.

We gaan nog even door met de behandeling om de verbeteringen te laten beklijven. Maar ook, omdat ik me wel eens zorgen maakte dat ze in de toekomst mogelijk een eetstoornis zou ontwikkelen, ze vond zichzelf namelijk al wat 'te dik' toen ze 8 was en maar 20 kg woog... Ze was toen ook bang om te groeien en niet langer 'leuk en klein' gevonden te worden.
Inmiddels weegt ze een gezonde 26 kg en hoor ik haar gelukkig nooit meer over 'dik zijn'. Ik ben blij dat ik deze weg met haar ben ingeslagen en zal me bij problemen in de toekomst zeker weer melden. Het verrassende is dat ze op vele fronten is opgeknapt, terwijl het uitgangspunt voornamelijk 'slecht eten' was. Naast de homeopathie, komt er een flinke dosis psychologie bij kijken. Ook dat is Gonnie toevertrouwd. Het werpt o.a. een licht op hoe je het als ouder doet en hoe je zelf bent opgevoed. Heel interessant en heel nuttig. Ik kan het iedereen aanraden.Michelle

De gesprekken en de behandeling heb ik altijd als heel prettig ervaren


Ik heb Gonnie flink wat jaren bezocht en heb haar ervaren als iemand met veel passie voor haar vak.
De gesprekken en de behandeling heb ik altijd als heel prettig ervaren.
Gonnie is in staat goed te kijken waar mensen zitten in hun proces en wat zij op dat moment nodig hebben. Ook is zij in staat de vinger op de juiste plek te leggen en het juiste te zeggen.
Wat ik persoonlijk leuk aan Gonnie vind, is dat ze soms hele wijze uitspraken kan doen, daar heb ik veel aan gehad.
Omdat het goed met mij gaat hebben wij na jaren afscheid genomen.
Ik beveel Gonnie van harte aan!Patricia

Ik straal weer, ga weer vrolijk door het leven, blaak weer van zelfvertrouwen, heb weer energie voor 20.


Mijn oudste zoon heeft PDD-NOS en dat brengt de nodige zorgen en stress mee. 3 jaar geleden heb ik een burn-out gehad en met therapie aardig opgeknapt. Vorig jaar zat ik er weer helemaal doorheen en kreeg er ook lichamelijke klachten bij.
In eerste instantie ben ik naar de huisarts gegaan en kreeg bétablokkers om toch weer wat tot rust te komen. De huisarts vertelde er wel bij dat het niet de oorzaak wegneemt. Ik ben er snel weer mee gestopt want ik werd er nog depressiever van.
Ik had zelf al een aantal keer aan homeopathie gedacht en ook wel op internet gezocht maar er kwam maar geen afspraak tot een van mijn collega's de naam van Gonnie doorgaf. Heb meteen de telefoon gepakt en heb een afspraak gemaakt.
Ik ben bij haar gekomen met de volgende klachten:

  • totaal uitgeput geen energie meer
  • depressief
  • nergens geen zin meer in hebben
  • constant malende gedachten wat als, wat als, wat als heel de dag en nacht door
  • slecht inslapen en vaak wakker s'nachts
  • s'ochtends wakker worden in paniek
  • heel de dag gestrest rondlopen
  • geen concentratie meer
  • hoofdpijn en spanningspijnen in nek
  • weinig zelfvertrouwen meer

Bij het intakegesprek in september voelde ik me begrepen en de klik die nodig is was er gelukkig ook. Met behulp van de homeopathische middelen voelde ik als snel dat ik langzaam overeind krabbelde. Heb begin februari mijn laatste consult gehad en voel me als herboren.
Alle bovenstaande klachten zijn weg. Ik straal weer, ga weer vrolijk door het leven, blaak weer van zelfvertrouwen, heb weer energie voor 20. IK KAN HET LEVEN WEER AAN en vorig jaar dacht ik daar toch echt anders over.
Ik straal weer, ga weer vrolijk door het leven, blaak weer van zelfvertrouwen, heb weer energie voor 20.Gino

Geen ijzeren korset meer...


Mijn zoontje Gino wordt al een tijdje behandeld bij de homeopaat voor uiteenlopende klachten, echter vrij plotseling had mijn zoontje een raar uitsteeksel op zijn borst, zijn ribben stonden naar voren. De dokter zei dat hij een verdraaide borstkast heeft met links een flinke uitstulping.

In de volksmond heet het kippenborst en het is een afwijking aan de borstkas waarbij het borstbeen sterk naar voren uitsteekt en waarbij de zijvlakken van de borst en de ribben ingezonken zijn. Waarschijnlijk was dit ook de reden waarom mijn zoontje vaak moe was, er was te weinig ruimte in de borstkast voor de longen om goed te ademen en voor het hart, hij klaagde ook over pijn in de hartstreek.

Een behandeling zou een brace, een soort ijzeren korset of een operatie worden. Ik belde direct de homeopaat om te kijken wat zij kon betekenen voor Gino. De homeopaat zette gelijk andere middelen in en hij kreeg ook tabletjes. Op alle fronten ging het beter, zijn zelfvertrouwen nam toe, hij groeide flink, en enkele maanden later zei de osteopaat dat het goed ging, er was meer ruimte gekomen in zijn borstkast en zijn hart deed geen zeer meer, ook hoestte hij minder.
Nog weer later blijkt de rechterkant van de borstkast rechter te zijn maar aan de linkerkant was er nog duidelijk een uitstulping. In december, acht maanden later blijkt de borstkast voor 50% verbeterd te zijn en vinden de osteopaat en de chirurg dat een brace niet meer nodig is. Nu twee jaar later is de borstkast zeker met 70% verbeterd en omdat Gino nog in de groei is en de homeopathische middelen blijft gebruiken is de kans groot dat hij zijn uitstekende borst zelf geneest naar de juiste grootte en vorm.

Naast deze duidelijke verbetering is Gino ook enorm geestelijk en lichamelijk gegroeid, hij is weerbaarder, hij is minder angstig en durft meer.
De tijd zal leren of een operatie nog zinvol is, het gaat nu steeds de goede kant op.